• kantoorlawaai“Leuk die ‘open kantoortuinen’ maar ik kan mij écht moeilijk concentreren op mijn werkplek!”
  • “Ook als mijn collega’s fluisteren leidt het mij enorm af!”
  • “Tijdens beoordelingsgesprekken heb ik de indruk dat iedereen op de afdeling kan meeluisteren!”

Soundmasking

“Ik wist niet dat zoiets bestond?” is voor mij een veelgehoorde reactie van zowel interieurarchitecten alsook projectontwikkelaars.

Het bijzondere van soundmasking is wellicht de enorme reductie van afleidingen zonder dat je daarvoor continu in een stilteruimte hoeft te vertoeven. Medewerkers worden niet alleen productiever maar ervaren ook een betere werksfeer!

Lees meer

SOUNDMASKING:

RUMOER

“Ja! Met al dat lawaai om me heen kan ik toch niet werken! Wie heeft dat bedacht?!?”

Het lijkt vaak dat (interieur)architecten en projectontwikkelaars niet genoeg stilstaan bij de ombuiging naar de ‘Open Kantoortuinen’. Dat is niet juist!!

Dergelijke nieuwe open werkplekken komen juist tegemoet aan de wens van de werknemer om toegankelijker voor elkaar te zijn en hierdoor meer & beter samen te werken, hetgeen wel degelijk de tevredenheid van de medewerker een positieve boost geeft!

Helaas is al vaak gebleken dat conventionele oplossingen, voor het reduceren dan wel blokken van het teveel aan omgevingsgeluid, niet toereikend zijn. En dat is best wel logisch aangezien deze middelen het geluid wel blokken of absorberen maar zijn niet optimaal te reguleren aan de wensen en specifieke ruimten.

De oplossing is “Soundmasking”!

De naam zegt het al – soundmasking ‘maskeert’ het geluid waardoor medewerkers voldoende afleiding houden om fijn te werken en tevens productiever zijn door een effectieve reductie van “omgevingslawaai”.

PRIVACY

Daarnaast blijkt privacy ook een belangrijk onderdeel bij medewerkerstevredenheid onderzoeken.

Door de toename van glazen spreekkamers en vergaderfaciliteiten kan men op de gang prima horen wat er tijdens een meeting of beoordelingsgesprek wordt besproken. Terwijl deze nieuwe stijl spreekkamers toch écht een doel op zich hebben – “open werkstructuur” wat de samenwerking en betrokkenheid bevordert – maar niet altijd wenselijk, tóch?

Ook hier biedt soundmasking dé ultieme oplossing!

Soundmasking is een “uit-het-zicht” oplossing – je ziet het niet maar merkt meteen de voordelen!

PATIËNT PRIVACY

Het is niet goed gesteld met de privacy in Nederlandse huisartsenpraktijken. Dat zegt de Consumentenbond na een enquête onder meer dan 6600 mensen.

Zes op de tien ondervraagden zeggen dat ze gesprekken tussen andere patiënten en doktersassistenten weleens woordelijk hebben kunnen volgen. 3 procent van de geënquêteerden zegt gesprekken tussen de arts en patiënten te hebben opgevangen.

Ik woon in een klein dorp en weet vaak wel over wie het gaat

Een van de ondervraagden

“Veel mensen vinden het erg onprettig om ongewild deelgenoot te zijn van andermans medische kwesties. Andersom is het gênant als medepatiënten jouw gesprekken kunnen afluisteren”, zegt directeur van de Consumentenbond Bart Combée.

Probleem is volgens de Consumentenbond dat in veel praktijken de wachtkamer en de balie in dezelfde ruimte zijn. Onderwerpen als persoonsgegevens, klachten en medicijngebruik worden besproken in het bijzijn van wachtende patiënten.

“Ik woon in een klein dorp en weet vaak wel over wie het gaat”, zegt een van de ondervraagden.

De Landelijke Huisartsenvereniging reageert door te zeggen dat er geen regels zijn rondom geluidsisolatie in huisartsenpraktijken.

>bron: NOS

Bekijk de video hierboven en ik hoor graag op welke wijze ik het best verder kan helpen! Tot snel!

 

Laan 40-45 nr. 182

7671 MS VRIEZENVEEN

0031 (0)6 465 91 013